מכנסיים שמשקפים דור שלם

זהירות, פוסט פסימי לפניכם. הקריאה על אחריותכם בלבד.

לאחרונה דובר רבות על האפליה בין נערים ונערות בכל הנוגע ללבוש לבית הספר. יותר ויותר בתי ספר החליטו לאסור על נערות ללבוש מכנסיים קצרים, אך לגבי הנערים לא היו מגבלות בנושא הזה. קמה צעקה גדולה, שגררה תגובות מצד פוליטיקאים שונים. חברת הכנסת זהבה גלאון פרסמה בעמוד הפייסבוק שלה: "אני מחזקת את ידיהן של הבנות האמיצות והמרגשות שנלחמות על זכותן לא רק למכנסיים קצרים, אלא למערכת חינוך שוויונית וצודקת".

אני מסכימה עם הגב' גלאון שהאפליה הזו ממש מרתיחה, ואם מאפשרים לנערים להתלבש איך שהם רוצים – אי אפשר למנוע זאת מהבנות. יחד עם זאת, אני לא חושבת שהפיתרון הוא לפרוץ לגמרי את קוד הלבוש לבית הספר, אלא דווקא להחזיר עטרה ליושנה ולדבוק בתלבושת האחידה המסורתית (לא שזה באמת הולך לקרות). במיוחד כשהמכנסיים הקצרים של היום נראים ככה:

פרסומת קדס

זו פרסומת של חברת הביגוד וההנעלה "קדס", שעוררה את זעמם של הורים רבים – בהחלט אפשר להבין למה. הפרסומת הוסרה בעקבות הלחץ הציבורי, אבל אי אפשר שלא לתהות: באמת חשבו שפרסומת כזו שמעבירה כ"כ הרבה מסרים בעייתיים תעבור בשקט? איך מלכתחילה חשבו שהיא לגיטימית?

אנסה לענות לעצמי. מי שנותן את הטון היום זה לא מערכת החינוך ולא ההורים, אלא חברות מותג ו"כוכבי תרבות". הילדים של היום הם מבוגרים קטנים, ומכנסיים קצרים הם מכנסונים. החפצת נשים מתחילה מגיל צעיר, וילדות שרואות את הפרסומות האלה מפנימות את המסר. הערכים הלכו לקיבינימט.

אז מה הפואנטה של כל ההשתפכות הזאת? לא בטוח שיש כזאת.
אני פורקת כי כואב לי, כי אני מפחדת שבעוד עשר שנים הולך להיות כאן הרבה יותר גרוע.

תגובה אחת

1. מחאה חשובה.
    בתצלום הזה כדאי לשים לב לא רק למכנסונים הקצרצרים, אלא לתנוחה הנוראית שיש בה פורנוגרפיית ילדים/ות. הרי מישהו הנחה אותן לעמוד כך, לפשק רגליים ולאחוז אחת בשניה באופן הזה.
    אגב, גם אם היה כאן ילד במקום אחת הבנות זה היה עדיין נורא בעיני.
    איום ונורא.

כתיבת תגובה