שנה ד — 22/02/2012 03:04

מתכון לעוגת גבינה אפויה נהדרת- ללא סוכר וללא גלוטן

Posted by

המצרכים:

750 גרם גבינה לבנה 5%
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 שמנת חמוצה קטנה של טרה
4 כפות שטוחות של קורנפלור
1 כוס סוכר, או תחליף סוכר(“כמוסוכר” וכדומה, ניתן להשיג בכל סופר)
1 סוכר וניל

אופן הכנה:

1. מקציפים חלבונים עם סוכר וניל וכשהקצף מתקשה – מוסיפים בתנועות קיפול, את    תחליף הסוכר.

2. בקערה נפרדת – מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, חלמונים וקורנפלור – מערבבים טוב עד שאין גושים של קורנפלור.

3. מערבבים את שתי התערובות ע”י קיפול תערובת הגבינה לתוך החלבונים.

4. מכניסים לתבנית קוטר 24 עטופה בנייר אפייה מלמטה ( למנוע נזילה ) ומכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות.
5. אופים 5 דקות ב-180 מעלות ולאחר מכן מורידים את החום ל-150 מעלות לעוד שעה.

6. במהלך האפייה העוגה עולה ואז צונחת מעט.

    לקרר כ-4 שעות להתייצבות סופית.

בשנים האחרונות, ליותר ויותר אנשים וילדים מתגלה רגישות לגלוטן.

בנוסף לכך, וייתכן כי הדבר הוא בהשראת תופעה זו, החלה שיטת הרזיה חדשה שאוסרת על אכילת
מאכלים שיש בהם גלוטן וסוכר. אם נעשה סקירה קלה, נגלה כי כמעט בכל מאכל אהוב
וטעים, קיימים סוכרים וגלוטן – אך למרות זאת, רבים מהדבקים בשיטה זו, מצליחים למצוא
לעצמם מאכלים נטולי סוכר וגלוטן, ועדיין נשארים בחיים 
:) .

אי לכך ובהתאם לזאת, החלטנו  לפנק אתכם, האנשים שבוחרים בדרך חיים זו,
ולהציג בפניכם תענוג אמיתי – עוגת גבינה אפויה ללא סוכר וללא גלוטן כלל.

 בתאבון.

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Leave a Reply

— required *

— required *